06 mars 2009

Ett helt allvarligt inlägg..

Nu hade ja tänkt å avslöja mig lite grand.
Många kanske tycker att jag bara är allmänt dryg, otroligt glad hela tiden och allmänt flummig. Ni kommer att bli överraskad. Jag tänker vara helt seriös, hela detta inlägg. Helt ärligt.
Jag är känd för att dryga mig med folk, vara allmänt störd och skämta om det mesta. Men det finns också gånger jag sitter helt tyst, dom är få, men det händer ibland. Dom gånger jag sitter och är alldeles tyst, är för att jag iakttar människor. Inte för att döma dom, utan för att se om det ligger något IQ bakom det dom säger. Det är faktiskt så att jag är ganska smart. Oftast. Men det beror i och för sig vad det är vi pratar om också. Snackar vi tekniska saker är jag inte alltför smart, men jag lär mig väldigt fort.

Jag inbillar mig själv att det finns ett otroligt djup i mig, som det bara är jag som ser. Och mamma förstås, men annars brukar jag hålla det för mig själv. Ett djup i en människa är någonting som jag anser man ska hålla för sig själv, och inte dela med sig av till andra människor. För om man delar med sig för mycket av ens egna personliga djup, så tappar man det i samma stund. Jag är lite av en filosof, och det inget jag vill skryta över, men jag är stolt att jag tänker utanför ramarna.

För vad händer om man aldrig gör det? Tänk om man har samma mönster, dag in och dag ut.
Ta till exempel ett tåg. Du ska åka mellan Östersund och Stockholm. Och du åker samma tåg, samma linje, stannar på samma ställen varje gång. Vad händer när du tar ett annat tåg, och du åker ett annat tåg? Jo, du ser helt andra saker. Du får uppleva nya saker, och inte samma saker som du har upplevt tidigare, men, om det har gått för lång tid, kan det bli en chock för sinnet, och du klarar inte av det psykiskt.
Samma sak med hur du tänker och lever. Om du hela tiden lever på samma sätt som du alltid gör, och aldrig bryter av från ditt mönster, vad händer när du beslutar att bryta ditt livs mönster? Du får en chock, är totalt oförberedd på vad som händer, och oftast går det helt åt helvete. Lev livet istället en dag i taget. Ta varje ny dag som det är, en ny dag. Gör något nytt, bryt mönstret och upplev något annat. Hade en kompis som var ett bra exempel. Hon kunde få en impuls att bara dra iväg någon annanstans. Så ena stunden kunde hon sitta hemma, nästa stund kunde hon ha åkt 10 mil för att hälsa på en vän.
Så det behöver inte alltid vara något stort, det kan vara något otroligt litet också. Hälsa på en vän man inte träffat på länge, eller ringa det där samtalet som man skulle gjort för längesen. Tro mig, man mår mycket bättre om man tar sig tid att bryta sitt mönster, och avvika från mängden. Det är det som gör människan så otrolig. Djur kan inte bryta från mönstret, men människan kan göra det. Det är det som gör oss till original.
Och för fan, kom ihåg en sak. Glöm inte bort familjen. Den där kusinen som du inte pratat med på länge, eller halvsyskonet som du knappt träffar eller vad det nu kan vara.

Och när ni ändå läser min blogg, så kan ni ju kika in på denna blogg också. Snacka om inspirerande kvinna!
Sköt om er, så kommer jag vara tillbaka i mitt knäppa jag nästa inlägg.

04 mars 2009

Besök =)

Idag, eller rättare sagt, i eftermiddags, så fick jag ett sms från min mamma. Hon ville veta när jag slutade, och om jag kunde ringa henne då. Visst kunde jag det så jag skrev att ja slutade klockan fem och skulle ringa henne när jag kom hem. Kommer hem, parkerar bilen, och skulle gå och hämta posten. Då såg jag att det stod en Renault Clio ställd gömd bakom vårt uteförråd. Först tänkte ja: "Åh, coolt, likadan bil som morsans!" ... Men sen så läste jag på registreringsskylten, och då fattade jag nästan på en gång att det måste vara morsans bil. Hämtade posten, och gick in. Klart som fan, så stod morsan i köket, hon hade lagat fin middag till mig och gjort iordning. Hon fick världens kram! Sen så insåg jag att hon kunde ju inte lämna lillebrorsan där, så då fick jag krama om honom också. Men jag tänkte att jag skulle fråga vart dom hade gjort av mormor, men eftersom jag inte såg henne, så tänkte jag att det inte fanns så många ställen man kunde gömma henne på liksom. Men, döm till min förvåning. MIN MORMOR har gömt sig BAKOM soffan min! Fatta hur liten hon hade gjort sig!? Så hon fick den största kramen hon någonsin har fått av mig tror jag, och sen hade hon också med sig en liten present. En löpare (alltså en duk) som hon hade vävt till mig. Jag blev SKITGLAD!
Sedan satte vi oss ner och åt middag. Det var mycket trevligt. Mamma hade gjort fläskfilé med rotsaksgratäng, som är skit god, med sallad å allt möjligt. Dessutom lämnade hon påskmust i mitt kylskåp också... =) ÄLSKAR MIN MAMMA!!!!! Och mormor och lillebror såklart, men det är bara mamma som kan komma på såna här sjuka saker. =)

Jag och brorsan fick oss ett gott skratt innan middagen också. Mamma tog på sig en mössa jag har fått av P´s mamma. Visst ser hon ut som Marge Simpson?
Hon är cool min mamma. Tyvärr så fastnar hon inte på bild, men jag lovar er, hon ser 124834769384 gånger bättre ut i verkligheten! =)


Och eftersom jag mitt lilla klantarsel glömde allt mitt smink hos morsan sist jag var på besök så har jag varit utan ansikte i flera veckor. Men så gullig som min mamma är så tog hon med sig mitt smink när hon ändå kom förbi. Det tyckte jag var snällt. Så då tänkte jag att mellan tvättningen så skulle jag experimentera lite med mig själv. Kan väl inte säga att jag ser vacker ut, mer som en porslinsdocka. Men nog fan är jag snygg alltid! =)


Precis när jag var som i mest färd med att ta kort så ringer kära Donny. Såhär såg jag ut när han sa att J&P ska varsla ännu mer folk:
Ja, såhär ser jag faktiskt ut när jag är förvånad. Det är inte det att jag grimaserar med vilja, det bara kommer av sig självt faktiskt! =P Men jag tänkte att det var kul för mig också att se hur jag verkligen ser ut när jag är chockad. Detta är resultatet. Åh herregud. Jag måste nog verkligen göra nånting åt min minspel ibland. Vill inte ens veta hur jag ser ut när jag... Aja, skitsamma, ni förstår nog! =P
Nu ska jag hämta sista tvätten, tvätta av mig allt smink, och sen gå å lägga mig!
Puss&Kram å Godnatt folket!

03 mars 2009

Long time no weep

Åh, ja fick ett meddelande från morsan idag att mormor hade blivit jätte rörd över ett flyttkort hon hade fått från mig. Jag blev så glad när jag fick meddelandet från mamma. Mormor hade gråtit glädjetårar när hon hade fått mitt flyttkort, det tyckte jag var jätte gulligt! =)
Det är min mormor de! Gullig, underbar och världens bästa mormor!
Har inte skrivit på ett tag nu, men jag har helt enkelt inte haft tid. Jag har fått besök i min kära lägenhet. Mammas gamla klasskompis dotter har ju kommit för att jobba i Åre ett par dagar, så då får hon bo hos mig! =) Visst är jag snäll? Eller ja, det handlar inte om att vara snäll, mer om att ställa upp för människor! Skoj då att pendla mellan Östersund och åre varje dag? Kanske inte så roligt...

Det har varit en perfekt dag på jobbet idag! Lagomt mycket kunder som har ringt, lagomt mycket samtal och lagomt stressigt emellanåt. Det har faktiskt varit riktigt trevligt! Sista samtalet igår fick jag en underbar kund. Hon lovordade mig, så jag blev alldeles rörd! Jag älskar när folk är trevliga, och säger om dom tycker att vi gör ett bra jobb. Alldeles för få som uttrycker sin tacksamhet till service människor. Oavsett yrke egentligen. Alla vill ju veta ifall man gör ett bra jobb, och om man får höra det minst en gång per dag, så mår man mycket bättre som människa, tror jag i alla fall. Jag vet i alla fall att alla i min närhet gör sitt yttersta för att hjälpa alla kunder som ringer in. Dom gånger man säger ifrån så är det för att man inte får eller helt enkelt inte kan, det är aldrig för att vara jävlig. Kan vara bra å veta i alla situationer! =)

Näe, nu är det sängen som gäller! Startar dagen 08:00 imorgon bitti, så sömn är önskvärt!
Puss&Kram